bespaar

Reacties:

 1. is het gebruikelijk dat je bij een rijtjeswoning een vergunning krijgt voor buitenaf isoleren? Mijn buren gaan dit namelijk doen hun dak komt daardoor ongeveer 10 cm hoger te liggen en voor de afwatering komt er dan over de volle lengte van voor tot achter een dakgoot tussen onze daken te liggen das toch geen gezicht?

  • Het is inderdaad niet heel gebruikelijk dat hier een vergunning voor wordt gegeven. U kunt eventueel bezwaar tegen de vergunning aantekenen bij de gemeente.

  • Goedemiddag ,

   Ik vermoed eerder dat er een verholen goot wordt aangebracht naast de dakplaten
   zodat uw pannen daarin ( of tegen aan ) komen te liggen

   het meeste voor de hand liggende is dat de buren het geheel zullen afsluiten met
   gevelpannen zodat het een waterdicht geheel wordt.

 2. Beste huisfocus,

  Ik wil graag mijn dak van binnenuit gaan isoleren met pirgips platen (voorzien van dampdichte folie). Het dak is niet voorzien van dakbeschot (kijk dus direct tegen de dakpan aan).

  Is het aan te raden om het dak aan de binnenkant eerst te voorzien van dakbeschot? En zo ja, welk hout wordt dan aangeraden (vuren geimpregneerd, OSB, Douglas hout)?

 3. Het platte dag van mijn erker, bedekt met zink, is aan vervanging toe. Ik ben er nog niet uit (eerder jullie een vraag daarover gesteld) of ik bitumen of EPDM bedekking neem. Wel heb ik inmiddels gelezen dat je op moet passen voor vocht problemen met het dakbedekken. Vraag: om vochtproblemen te voorkomen, wat is de opbouw als ik A) het platte dak NIET isoleer en B) als ik het wel isoleer. Welke isolatie is dan het beste??. Graag uw advies en bedankt alvast!!

 4. We hebben een mooie vrijstaande woning met een compleet vernieuwd schuin dak. De zolder wil ik aan de binnenkant isoleren en ik heb gekozen voor glaswol (isover met een alu-laag, voor aan de zolder zijde). Nu is het dak zo schuin dat ik niet bij het laatste stukje kan komen. Daar krijg ik geen lat op oid , kan er niet meer met de schroefboor machine bij, etc. Hoe kan ik hiermee het beste omgaan? Een vlak stuk (schotje) ervoor zetten met daarachter de isolatie? Of …? Graag jullie hulp/advies.

Stel een vraag