Kruipruimte isolatie is effectieve manier van uw huis extra isoleren. Omdat er vaak veel vocht in de kruipruimte aanwezig is en de grond vaak koud is kan de kruipruimte een negatieve invloed op het klimaat in huis kan uitoefenen. De juiste kruipruimte isolatie zorgt ervoor dat het minder vochtig in de kruipruimte word en er dus minimaal kou door de vloer kan trekken, u hoeft dus minder te stoken: beter voor het milieu en de stookkosten zullen dalen.
De isolatie is in verschillende soorten verkrijgbaar, wij proberen met deze pagina wat meer informatie te geven over de verschillende soorten, bijbehorende werking en kosten. Met deze informatie over kruipruimte isolatie kunt u een goede keuze maken in welk type u eventueel wilt laten plaatsen.
Verschillende soorten kruipruimte isolatie
Wanneer u besloten heeft om de kruipruimte te isoleren zult u merken dat er meerdere opties zijn om uit te kiezen. De meest gebruikte materialen zijn:
- schelpen isolatie
- isoparels
- luchtzakken/thermokussens
De schelpen en isoparels zijn eigenlijk bodemisolatie, deze worden namelijk op de bodem van de kruipruimte gestort. De bodemisolatie gaat vooral het vocht tegen dat normaal gesproken in de vloer zou trekken, en dat vocht brengt vaak de kou over, deze bodemisolatie helpt dus wel degelijk om het huis warmer te houden. Enkel wijzen tests wel degelijk uit dat isolatie aan de onderkant van de vloer in de kruipruimte wordt geplaatst, de luchtzakken, een groter effect heeft op het behouden van een warme temperatuur in de woning.
Onze voorkeur gaat zoals u al verwacht uit naar luchtzakken die direct aan de onderkant van de woning geplaatst worden. Als u het nu direct goed wilt aanpakken kunt u natuurlijk een dampwerend folie in de rest van de over de gehele bodem en zijkanten van de kruipruimte (laten) aanbrengen. Op deze manier wordt in onze ogen de kruipruimte isolatie zo optimaal mogelijk aangebracht. In sommige huizen of een bepaald soorten kruipruimtes kan een andere soort van isolatie voor wat voor reden dan ook de voorkeur krijgen, dit zal door een specialist beoordeeld moeten worden.
De kosten van kruipruimte isolatie
De kruipruimte isolatie kosten zijn mede afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. Maar doorgaans bent u voor een kruipruimte met een oppervlakte van 60m2 ongeveer €2200 kwijt, dit is dan inclusief plaatsing door een bedrijf. Naarmate het oppervlakte van de te isoleren kruipruimte groter wordt zal de prijs per vierkant meter iets goedkoper worden. Er is ook nog kans dat uw gemeente subsidie geeft voor het isoleren van uw woning, in dat geval worden uw kosten natuurlijk nog lager.
Wanneer u zelf de kruipruimte isolatie wilt plaatsen is het uiteraard een stuk goedkoper, u hoef dan enkel de materiaalkosten te betalen. Maar wanneer u niet goed weet waar u aan begint en niet zeker bent van het type isolatie dat u wilt gebruiken raden wij een kruipruimte isolatie specialist in te schakelen. Op de Huisfocus vindt u deze specialist gemakkelijk, bovendien kunt u direct de prijzen vergelijken van 3 specialisten uit uw regio.
Lees ook: isoleer de spouwmuur