Zonneboiler keurmerk

ss="content-box-blue">

zonnekeurZonnekeur: Zonnekeur is het keurmerk voor apparaten en installateurs op het gebied van zonne-energie zoals zonnepanelen en zonneboilers. Het keurmerk is ontwikkeld in samenspraak met het agentschapNL. Het keurmerk richt zich met name op de volgende aandachtspunten:

  • Veiligheid
  • Zekerheid
  • Kwaliteit

Voor de consument betekent dit dat een installateur met het Zonnekeur keurmerk ten minste 5 jaar garantie op een geïnstalleerde zonneboiler geeft. De installateur erkend is door de stichting erkende installatie (SEI) bedrijven, dit betekent dat de installateur examens moet afleggen alvorens hij deze erkenning krijgt. Zonnekeur installateur controleert elk jaar de leden op het gebied van administratie en de door hun ontworpen installaties. Tevens geeft het zonnekeur installateur keurmerk goede garanties.

CV-ketel installateur keurmerk

="content-box-blue">seiSEI: de stichting erkende installatiebedrijven toetst CV-installateurs op bepaalde competenties. Bedrijven die toegelaten zijn tot het register zijn gecontroleerd op vakbekwaamheid en op het feit of zij beschikt over de materialen en uitrusting die nodig zijn om het installatiewerk aan centrale verwarmingsinstallatie naar behoren te kunnen uitvoeren. Bij de materialen en uitrusting moet u denken aan meetinstrumenten om bijvoorbeeld lekdichtheid te testen.

Keurmerk en brancheorganisatie voor hoveniersbedrijven

="content-box-blue">

groenkeurGroenkeur: dit keurmerk is er zowel voor bedrijven, personen en producten. Dit onafhankelijke keurmerk draagt er zorg voor dat de aangesloten bedrijven op de volgende punten worden gecontroleerd:

Deze punten worden gecontroleerd door een onafhankelijke partij. Wanneer je een klacht hebt over een hoveniersbedrijf dat aangesloten is bij Groenkeur kan je simpelweg aankloppen bij Groenkeur. Zij zullen dan uitzoeken wat er precies aan de hand is.

vhgVHG: is de brancheorganisatie voor de professionele ondernemers in het groen. Bij deze organisatie zijn ruim 1.100 bedrijven aangesloten, die actief zijn in de aanleg en het onderhoud van particuliere tuinen, openbaar groen, groene daken en gevels, interieurbeplanting en de boomverzorging. Voor werkzaamheden in de particuliere tuinaanleg en –onderhoud heeft VHG standaard algemene voorwaarden ter beschikking. Hierin staan, naast de leveringsvoorwaarden, ook bepalingen ten aanzien van eventuele geschillen en de garantieregeling. In het geval er onverhoopt een geschil zou zijn, dan kan deze worden voorgelegd aan de onafhankelijke Geschillencommissie Groen. Omdat de ingeschakelde hovenier aangesloten is bij VHG zullen, wanneer een klacht terecht is, fouten en eventuele schade worden opgelost. VHG biedt via het Garantiefonds Groen een nakomingsgarantie tot een bedrag van maximaal Euro 10.000,-.

Dakdekker keurmerk

tent-box-blue">

dakmerkDakmerk: bedrijven aangesloten bij Dakmerk moeten in ieder geval in het bezit zijn van KOMO procescertificaat BRL 4702. Daarnaast worden alle projecten van dakdekkersbedrijven die zich willen aansluiten gecontroleerd op:

Mocht er onverhoopt binnen 10 jaar schade aan het dak ontstaan en kan het dakdekkersbedrijf om wat voor reden dan ook het niet kunnen oplossen, dan is er nog het waarborgfonds van Dakmerk. Dit draagt er zorg voor dat de schade aan uw dakbedekking wordt hersteld.

Elektricien brancheorganisatie

tent-box-blue">uneto-vniUNETO-VNI: Stelt bepaalde kwaliteitseisen aan de aangesloten elektriciens. Met name over veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit probeert deze brancheorganisatie de aangesloten bedrijven op de hoogte te houden. Bovendien heeft u als klant van een UNETO-VNI geaccepteerd bedrijf recht op een geschillencommissie bij een eventueel geschil tussen u en de elektricien. Wanneer u bijvoorbeeld uw elektra vervangen wilt is het verstandig om een elektricien te kiezen die aangesloten is bij de UNETO-VNI.

Schilders keurmerk

ent-box-blue">betere schilderBetere Schilder: is een keurmerk dat schilders controleert op kwaliteitsnormen. Er wordt onder andere gecontroleerd op houden aan leveringsvoorwaarden en de duidelijkheid van offertes die worden uitgebracht. Het keurmerk controleert de schilders door middel van steekproefsgewijze enquetes aan opdrachtgevers die een schilder hebben ingeschakeld die is aangesloten bij het keurmerk Betere Schilder. Tevens geven aangesloten schilders voor binnen en buiten schilderwerk een ruime garantieperiode op het geleverde werk.

Klu

Klusbedrijf keurmerk

ent-box-blue">

vlokVLOK: is een brancheorganisatie voor klusbedrijven in het algemeen. De brancheorganisatie richt zich voornamelijk op zzpers die de relatief kleinere klussen uitvoeren. De vlok vindt het belangrijk dat haar leden aandacht besteden aan:

Als opdrachtgever van een klussenbedrijf dat aangesloten is bij het VLOK heeft u bij eventuele geschillen na uitspraak van een onafhankelijke geschillencommissie recht op maximaal €5000 schadevergoeding. Voor eventuele duurdere klussen kan er ook een garantie worden afgesloten die schade vergoedt tot maximaal €50.000.

Milie

Milieu keurmerken in de bouw

box-blue">fscFSC: Forest Stewardship Council is een non-profit organisatiedie opgericht is door milieuorganisaties uit verschillende landen. De organisatie heeft als doel om ervoor te zorgen dat bossen voor houtproductie goed worden beheerd. De FSC controleert de boseigenaren op de gemaakt afspraken, boseigenaren die de bossen goed beheren mogen op hun eindproducten dus het FSC logo dragen. Wanneer u dus hout koopt voor een verbouwing kan je er op letten of het hout het FSC keurmerk draagt.
De FSC certificaten worden toegekend door 15 onafhankelijke organisaties.

Mocht jij nog een keurmerk weten dat de moeite waard is voor opdrachtgevers horen we dat natuurlijk graag, laat een bericht achter in de reacties of stuur ons een bericht via de contactpagina. Als de brancheorganisatie of keurmerk ten voordele is van consumenten zorgen wij ervoor dat deze erbij komt te staan.

Reageer hierop